Hlavní obsah

Zloději se pokusili ukrást z krematoria popel Sigmunda Freuda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dosud neznámí zloději se pokusili ukrást popel slavného psychologa Sigmunda Freuda z londýnského krematoria, kde byla urna s jeho ostatky umístěna a přístupná veřejnosti. Pokus o krádež potvrdila ve středu britská policie, která po pachatelích stále pátrá.

Foto: Profimedia.cz

Zloději se pokusili ukrást popel psychologa Sigmunda Freuda z londýnského krematoria Golders Green, kde byla urna s jeho ostatky umístěna.

Článek

Zloději se vloupali do nejstaršího londýnského krematoria Golders Green v noci na 31. prosince, nebo 1. ledna. Vážně přitom poškodili 2300 let starou řeckou urnu s popelem Freuda a jeho manželky. Do urny se jim ale nepodařilo dostat.

Vrchní vyšetřovatel Daniel Candler to dnes označil za "opovrženíhodný čin". Dodal, že úřady přemístily urnu na jiné bezpečnější místo, které neupřesnil.

Zakladatel psychoanalýzy Freud se narodil v moravském Příboře v německy mluvící židovské rodině pocházející z Haliče. Během jeho dětství se rodina přestěhovala do Vídně, kde prožil takřka celý život. Zemřel v roce 1939 v Londýně, kam utekl před nacisty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám