Hlavní obsah

Jackson si vyslechl obvinění, cítí se nevinen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTA MARIA

Americký popový zpěvák Michael Jackson si v pátek u soudu v kalifornské Santa Marii vyslechl obvinění ze sexuálního zneužívání dítěte, z pokusu o únos dítěte, z podání omamných prostředků a ze spiknutí. Jackson před soudem prohlásil, že se ve všech deseti bodech obžaloby cítí nevinen.

Článek

Obvinění, které mu dnes sdělila velká porota, znamená další krok ke konání vlastního procesu. Jackson, kterému při minulém stání soudce vyčinil, že přišel pozdě, se tentokrát dostavil k jednání o 40 minut dříve. Pětačtyřicetiletý zpěvák se usmíval a pod deštníkem mával zástupu svých fanoušků, kteří se shromáždili kolem soudní síně střežené desítkami policistů.

Na rozdíl od 16. ledna, kdy se naposledy objevil u soudu v Santa Maria a kdy se dlouze zdravil s fanoušky a dokonce tančil na střeše svého vozu, se zpěvák tentokrát držel spíš stranou. Střízlivější bylo i jeho oblečení - černé sako, bílá košile a červená páska na ruce.

Jackson vstupuje do další fáze procesu s novým týmem právníků. Po pěti měsících vystřídal známé advokáty Marka Geragose a Benjamina Brafmana advokát Thomas Mesereau, který se má podle Jacksona věnovat jeho případu na plný úvazek.

Jackson: Ve hře je můj život

Dnes sdělená obvinění se týkají jednoho dítěte. Ale oproti původním bodům obžaloby jsou dnešní obvinění závažnější o to, že se týkají i únosu a spiknutí, napsala agentura AP. Podrobnosti však dosud nebyly zveřejněny a tak není podle agentury jasné, čeho a koho se nová obvinění týkají.

Jackson považuje proces, v němž se bude zpovídat ze sexuálního obtěžování dětí, za dramatické ohrožení své osoby. "Ve hře je můj život," uvedl dříve v písemném prohlášení, v němž zdůvodňoval, proč překvapivě vyměnil advokáty Marka Geragose a Benjamina Brafmana.

Reklama

Související témata:

Související články

Michael Jackson: Ve hře je můj život

Americká popová legenda Michael Jackson (45) považuje proces, v němž se bude zpovídat ze sexuálního obtěžování dětí, za dramatické ohrožení své osoby....

Výběr článků

Načítám