Hlavní obsah

V Mexiku byla zabita další novinářka píšící o drogách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexiko

V mexickém státě Veracruz byla v sobotu nalezena mrtvá novinářka týdeníku Proceso, který píše o obchodu s drogami v Mexiku. Podle místních úřadů byla Regina Martinezová zřejmě uškrcena.

Foto: Alejandro Acosta, Reuters

V Mexiku jsou drogy velký byznys. Na snímku střeží voják zabavený metamfetamin.

Článek

Martinezová byla nalezena mrtvá v koupelně svého domu v Jalapě, hlavním městě státu Veracruz. Podle policie měla na těle a obličeji známky násilí a zřejmě zemřela uškrcením.

Celostátní investigativní týdeník Proceso se zaměřuje především na drogový obchod v Mexiku. Loni v červnu byl ve městě Veracruz s třemi členy své rodiny zavražděn novinář Miguel Ángel López Solana, který psal pro místní deník Notiver. O měsíc později byl rovněž ve Veracruzu nalezen reportér stejného listu s useknutou hlavou. Ani jeden z těchto zločinů nebyl objasněn.

Podle OSN patří Mexiko k nejnebezpečnějším zemí pro novináře. Loni jich zde bylo zavražděno nejméně deset. Od roku 2000 v Mexiku přišlo o život nebo je nezvěstných asi 80 žurnalistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám