Hlavní obsah

Nahrávku kanibalismu zhlédne jen 12 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KASSEL

Soud v německém Kasselu projednávající případ kanibalismu v pondělí pustí v síni videonahrávku se záznamem vraždy. Pořídil ji sám obviněný Armin Miewes (42), jenž si na záznamu zdokumentoval večer strávený s obětí. Záběry vraždy a porcování lidského těla podle policie "předčí všechny hororové scény" a nejsou "vhodné pro slabé povahy".

Článek

Veřejnost a média budou ze zhlédnutí záznamu nahraném v březnu 2001 vyloučeny.

O tomto kroku se vedla dlouhá debata, zvítězil však názor, že by video mělo vidět jen dvanáct lidí: tři soudci, tři členové poroty, tři specialisté, státní žalobce, obhájce obviněného a Miewes.

Promítání nahrávky zabere všem "vyvoleným" hodinu a půl až dvě hodiny. Alespoň takto délku záznamu jednoho z nejotřesnějších případů v Německu posuzují sdělovací prostředky.

Náhodné setkání

Miewes se setkal se svou obětí Berndem Jürgenem Brandesem (42), jehož kontaktoval na internetu, 10. března 2001 na nádraží v Rotenburgu.  

Odjeli k Meiwesovi domů, kde vrah uřízl kuchyňským nožem své oběti s jejím souhlasem penis. Ten poté tepelně upravili a společně pojedli.

Brandes následně pod vlivem uklidňujících léků spojeným s konzumací alkoholu upadl do bezvědomí. Toho "hostitel" využil k tomu, aby ho ve vaně ubodal. Poté jeho tělo naporcoval a zbytky spálil na zahradě.

Policie případ rozkryla až letos, a to po náhodném tipu jednoho studenta z rakouského Innsbrucku.

Obviněnému hrozí doživotí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám