Hlavní obsah

Dav chtěl lynčovat sexuálního násilníka propuštěného po 30 letech z vězení

– Hamburk

Po třiceti letech strávených ve vězení se třiapadesátiletý Hans-Peter W., propuštěný pachatel série sexuálních zločinů, objevil ve Wilstorfu u severoněmeckého Hamburku. Tamní občané reagovali na jeho přítomnost velmi ostře. S transparenty a výkřiky se dožadovali jeho návratu do vězení.

Článek

Dopustil se několika sexuálně motivovaných trestných činů. List Hamburger Morgen Post, který zprávu přinesl, tyto činy však blíže nespecifikoval. Na ulici měl přes hlavu přetaženou bundu a museli ho chránit policisté. Hrozilo mu totiž lynčování rozzuřeným davem.

Nad hlavami občanů bylo podle listu Hamburger Morgenpost možno číst transparenty s nápisy: "Násilníci nemají mít žádná lidská práva!" či "Prosím, tiše - sériový zločinec potřebuje klid!"

Také Evropský soud pro lidská práva protestoval proti prodloužení preventivního propuštění.

Tisíce eur na jeho hlídání

Protestující proti návratu Hanse-Petera do Wilstorfu opakovaně vykřikovali: "Trest smrti! Trest smrti!". Jedna z žen mu nadávala do bestií s narážkami na jeho pohlavní orgán. Nakonec se policistům podařilo propuštěného zločince provést "uličkou hanby" a odvézt ho pryč obrněným transportérem.

Hans-Peter W. musel po návratu z vězení už celkem třikrát změnit místo pobytu. Všude, kam ho přestěhují, dochází k protestům. V Německu se teď diskutuje o tom, co vlastně s propuštěnými pachateli tak závažných deliktů sexuálního charakteru.

Trvalé řešení hamburští kurátoři ještě nenalezli. Do té doby bude policie v trvalém nasazeni. Minimalně dva strážnici ho pozorují nepřetržitě  Pro tohoto pachatele je nasazena zvláštní jednotka 24 policistů. To znamená obrovské náklady. Zhruba 50000 eur stoji daňové poplatníky tento dohled za každý týden.

Reklama

Výběr článků

Načítám