Hlavní obsah

Šestiletý vnuk zastřelil v USA dědečka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JEFFERSON

Teprve šestiletý chlapec se v pátek stal ve Spojených státech vrahem. Svého dědečka, Jamese Hemeyera (59), zastřelil podle všeho v afektu. Na své nejbližší přitom útočil již v minulosti, kvůli čemuž se léčil na psychiatrii. Uvedla to v pondělí americká televize Foxnews.

Článek

"Oběť jsme našli v domě. Svědci viděli po výstřelu z místa utíkat vnuka. Ten se k činu už přiznal," uvedl John Hemeyer, šerif vyšetřující případ. "Zatím doufáme, že vystřelil v afektu," pokračoval.

Sobotní ohledání místa činu ukázalo, že muže zabil jediný výstřel v podpaží. Oběť následně vykrvácela. Vrah našel podle všeho zbraň náhodou, a to přímo v domě. Rodina se údajně domnívala, že už ji nevlastní.

Důvody útoku nejasné

"Nevíme, proč to udělal. Ale v minulosti už členy rodiny několikrát bezdůvodně napadl," konstatoval Hemeyer. Dodal, že v předešlých případech použil nůž.

Chlapec z města Jefferson, jehož jméno zůstává utajeno, je nyní hospitalizován na psychiatrii v Missouri. Případ již převzal soud pro mladistvé. "Neexistuje pro něj trest. Bude ale poslán do nějakého převýchovného ústavu. Jde o společensky vážně narušeného jedince, jenž potřebuje naléhavou pomoc," nastínil budoucnost vraha šerif.

Reklama

Výběr článků

Načítám