Hlavní obsah

Na Slovensku napadla medvědice myslivce

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Se zraněním rukou a nohou odvezli do nemocnice 57letého myslivce, kterého ve čtvrtek u slovenské obce Stankovany nedaleko města Ružomberok napadla medvědice. Podle deníku SME napadl muže nejdříve mladý medvěd a za několik vteřin se k útoku přidala i medvědice. Myslivci na místě poskytl první pomoc přítel, který vzápětí přivolal záchranáře.

Článek

Medvědice, která pravděpodobně bránila své mládě, pokousala myslivce do nohou a rukou. Starosta obce Stankovany Ján Tatár potvrdil, že zraněný muž je obyvatelem této obce. "V okolí obce se pohybuje velké množství mědvědů. Jsou přemnoženi, i když ochranáři mají jiný názor. K útoku medvěda na člověka zde došlo naposled před dvaceti lety," uvedl starosta.

Medvědi ale nejsou jedinou šelmou, která v oblasti znamená potenciální nebezpečí pro místní obyvatele. Nedaleko obce Stankovany viděli před několika dny tygra, který údajně utekl z cirkusu.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám