Hlavní obsah

Al-Kajda požaduje za propuštění Evropanů 10 miliónů eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alžír

Severoafrická větev teroristické organizace Al-Kajda požaduje deset miliónů eur (téměř 27 miliónů korun) za propuštění Brita a Švýcara, které zadržuje od ledna v saharské poušti. Podle agentury Reuters o tom v sobotu informoval alžírský tisk.

Foto: Faisal Mahmood , Reuters

(Ilustrační foto)

Článek

Teroristická skupina předtím vyhrožovala, že britského rukojmího zabije 15. května, pokud Británie nepropustí jednoho ze zadržovaných jordánských islamistů. Nyní severoafrická Al-Kajda požaduje dvouměsíční příměří. Na oplátku by skupina prý nejprve propustila švýcarského občana a několik týdnů poté i zadržovaného Brita.

Británie však požaduje důkaz, že jsou oba zajatci stále naživu a v pořádku. Podle alžírského tisku jako prostředníka vyslala jistého občana Burkiny Faso, který má zjistit, zda tomu tak je.

Čtyři evropští turisté - dva Švýcaři, jedna Němka a jeden Brit - byli uneseni 22. ledna poblíž hranice Mali a Nigeru při cestě z festivalu nomádské kultury u města Menaka. O tři měsíce později propustili únosci německou a švýcarskou turistku, oba muže však ponechali v zajetí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám