Hlavní obsah

Slovák seděl ve vězení místo jiného muže

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenská policie vyšetřuje případ 31letého Bratislavana, který nastoupil do vězení místo jiné osoby. Jak Novinky informovala bratislavská policejní mluvčí Alena Toševová, muž je obviněný z trestního činu falšování veřejné listiny. Muž dostal za falešný nástup do vězení pravděpodobně dobře zaplaceno.

Článek

Podle televize Joj dostal několik desítek tisíc korun, aby nastoupil jako náhradník do vězení. Odseděl si 11 dní, než na to policie s pomocí Slovenské informační služby přišla. TV Joj upozornila na paradox, že muži nebyli stejně staří a vůbec se na sebe nepodobali.

Příslušníkům justiční stráže ukázal náhradník falešný občanský průkaz na jménem odsouzeného. "Vydával se za jiného muže, který si měl odsedět trest ve vězení za maření výkonu úředního rozhodnutí," uvedla Toševová. Zvláštní je, že muž, který si chtěl odsedět trest za jiného, byl rovněž stíhán za nedovolené ozbrojování. Nyní mu hrozí prodloužení trestu za falšování dokladu.

Odborníci připouští, že k podobným případům pravděpodobně dochází a ne vždy se podaří je odhalit. Když je pachatel bohatý, pokusí se najít za sebe člověka, který za finanční odměnu nastoupí do vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám