Hlavní obsah

Volební debakl komunistů. Jsem zklamán, říká Filip

Je to nejhorší výsledek, který kdy komunisté ve volbách zaznamenali, uvedl k víkendovému hlasování šéf KSČM Vojtěch Filip. „Je to pro mě velké zklamání, jaké jsem nikdy nechtěl zažít,“ komentoval fakt, že komunisté obsadí v krajských zastupitelstvech pouze 12 mandátů a v Senátu nezasedne opět ani jeden jejich zástupce.

Článek

Filip poděkoval všem odcházejícím zastupitelům za jejich práci a také vyslovil dík voličům, kteří stranu ve volbách podpořili a neztratili v ní důvěru.

Již tento týden zasedne kolegium a návazně i další stranické orgány, aby začaly pracovat na hluboké analýze, proč strana dopadla tak, jak dopadla.

Hamáček: Výsledek voleb odpovídá postavení ČSSD na politické scéně

Volby

„Neuměli jsme prodat svou práci, vysvětlit, proč jsme dělali některé kroky. Nedokázali jsme komunikovat a prezentovat svůj program,” kál se šéf komunistů.

Filip připustil, že tyto volby se odrazí i na listopadovém sjezdu strany. „Nechceme udělat unáhlené kroky. Tak jako já, tak i další, kdo řídili kampaň k těmto volbám, budou uvažovat o tom, zda budou pokračovat,“ reagoval na dotaz, zda výsledky voleb budou mít i personální dopady.

To spiknutí nenávisti je neuvěřitelné, okomentoval Babiš volby

Krajské volby

„Musíme příčiny hledat u sebe,“ prohlásil předseda KSČM. „Musíme zlepšit komunikaci a také zhodnotit, jak jednotliví kandidáti byli schopni oslovit voliče,“ dodal.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Předseda KSČM Vojtěch Filip

Reklama

Související články

Koronavirus voliče první den moc nepřibrzdil

Za přísných bezpečnostních opatření se odehrál první den voleb do zastupitelstev třinácti krajů a třetiny Senátu. Účast se do pátečního podvečera výrazně...

Výběr článků

Načítám