Hlavní obsah

Koalice v Olomouckém kraji podepsala smlouvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zástupci Pirátů a STAN, ODS a Spojenců-Koalice pro Olomoucký kraj podepsali v pondělí odpoledne před budovou hejtmanství koaliční smlouvu. Koalice má v zastupitelstvu většinu 32 z 55 hlasů.

Článek

Ustavující zastupitelstvo, které zvolí nové vedení kraje, je svoláno na pátek. Podle už uzavřené dohody se olomouckým hejtmanem stane lídr Pirátů a STAN Josef Suchánek. Vítězné ANO tak zůstane s SPD v opozici.

Předání moci v Olomouckém kraji komplikuje covid. Hejtman i jeho nástupce jsou nakažení

Koronavirus

Kandidát na prvního hejtmanova náměstka Ivo Slavotínek (Spojenci) po podpisu dokumentu uvedl, že nová krajská rada bude muset především vyřešit nepříznivé dopady pandemie koronaviru na rozpočet i chod kraje. Příjmy hejtmanství letos klesnou o stovky milionů korun.

„Je zřejmé, že propad daňových příjmů bude realitou minimálně příštích měsíců, ne-li roků. My se s tím budeme muset vypořádat,” řekl Slavotínek.

Upozornil, že kraj bude muset i při propadu příjmů zabezpečit základní služby na odpovídající úrovni a také hledat finanční zdroje na investice pro další rozvoj kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám