Hlavní obsah

Koalice si na Piráty počká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orgány většiny stran pětikoalice rozhodnou o podpoře koaliční smlouvy ještě tento týden, jen Pirátům se to protáhne. Všem členům ji vedení Pirátů hodlá předložit ke schválení o víkendu 13. až 14. listopadu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zleva zástupci koalice Spolu Marian Jurečka (KDU-ČSL), Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a Petr Fiala (ODS) a koalice PirStan Ivan Bartoš (Piráti) a Vít Rakušan (STAN)na tiskové konferenci k chystané vládě.

Článek

„8. listopadu strana dostane koaliční smlouvu k prostudování a začne jednat o její možné ratifikaci. Navrhujeme, aby hlasování o této věci proběhlo již druhý listopadový víkend. Členové si ale mohou vzhledem k závažnosti rozhodnutí vyžádat více času na prostudování materiálů a podrobnou rozpravu,“ sdělila Právu mluvčí Pirátů Karolína Sadílková.

Koalice si rozdělily ministerstva: SPOLU získá finance, PirSTAN vnitro

Domácí

Podle ní se ještě uvažuje, jak bude referendum formulováno. Pokud by totiž obsahovalo pouze otázku na souhlas s koaliční smlouvou, tak v případě negativního výsledku by nebylo jasné, zda straníci chtějí koaliční smlouvu změnit, nebo rovnou odejít do opozice.

O koaliční smlouvě budou ve čtvrtek hlasovat celostátní výbor STAN a výkonná rada ODS, v pátek pak celostátní konference KDU-ČSL i předsednictvo a výkonný výbor TOP 09.

Nová vláda se rýsuje, o některých ministrech je už jasno

Domácí

Všichni představitelé pětikoalice smlouvu podepíšou 8. listopadu, kdy začne i ustavující schůze Sněmovny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám