Hlavní obsah

V Pardubicích zahájili nový akademický rok

– PARDUBICE
Novinky, Scio

Univerzita Pardubice zahájila ve středu oficiálně nový akademický rok. Sedm zdejších fakult přivítá do prvního ročníku bakalářského studia v součtu 3 135 studentů.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Pardubice

Článek

Celkově by na vysoké škole mělo studovat přes devět tisíc posluchačů. Škola, která kdysi vzdělávala pouze specialisty v chemicko-technologické oblasti, nabízí dnes širokou škálu studijních oborů.

"Univerzita Pardubice má letos akreditováno pro výuku celkem 69 studijních programů se 146 studijními obory - v bakalářském, navazujícím magisterském a doktorském studiu," uvádí mluvčí univerzity Valerie Wagnerová.

Téměř třetina studentů usedne do poslucháren pardubické univerzity vůbec poprvé. Pro nové studenty byla připravena publikace Lodivod, která má nováčkům usnadnit orientaci ve vysokoškolském prostředí, ale také přiblížit mimostudentský, především kulturní a společenský život v Pardubicích.

Do Pardubic má v novém akademickém roce zamířeno i stovka zahraničních studentů ze 12 evropských zemí. Téměř stejně velká skupina studentů Univerzity Pardubice naopak vyjíždí do ciziny, kde absolvují studijní pobyty či praktické stáže.

O zahraniční studenty se postarají čeští kolegové

Zahraniční studenti se v Pardubicích mohou těšit na uvítací akci Erasmus Welcome Party v klubu Dýdy Baba, kterou pro ně organizují čeští kolegové. Formou tzv. Buddy programu se budou "domácí" studenti věnovat zahraničním návštěvníkům v průběhu celého akademického roku.

S adaptací na nové prostředí mají studentům zpoza českých hranic pomoci třeba výlety do zajímavých míst České republiky nebo sportovní turnaje.

Reklama

Výběr článků

Načítám