Hlavní obsah

Školy mohou zdarma využívat cloudovou verzi Office

Novinky, svj

Společnost Microsoft ve čtvrtek v Česku oficiálně spustila novou iniciativu na podporu vzdělávání, v rámci níž poskytne školám zdarma své cloudové služby Office 365.

Foto: Jiří Falout, Právo

Článek

Tento balík kancelářských služeb mohou od čtvrtka bezplatně používat všichni studenti, pedagogové a další zaměstnanci škol.

K dispozici jim je například profesionální e-mail s 25GB schránkou, možnost pořádat videohovory a videokonference nebo vytvářet osobní a týmové weby, na které mohou ukládat informace a dokumenty a ty následně sdílet s ostatními nebo na nich společně pracovat.

Jde o moderní softwarové nástroje a související technologie pro komunikaci a spolupráci, které se dnes již používají i ve firmách. „Studenti tak jejich používáním získají znalosti a zkušenosti, které po dokončení studia využijí v praxi,“ uvedl šéf české pobočky Microsoftu Roman Cabálek.

Mohou zpestřit výuku

Díky tomuto softwarovému balíčku školy podle něj mohou snížit své náklady na informační technologie a jejich správu, protože namísto investic do vlastního hardwaru a klasických softwarových licencí budou prostřednictvím internetu využívat softwarové aplikace provozované přímo v datových centrech Microsoftu.

Firma školám zdarma poskytne i veškeré softwarové aktualizace nebo správu a údržbu hardwaru. Využití balíčku Office 365 pro školství se podle Cabálka promítne i v samotné výuce a zlepší se i spolupráce a komunikace mezi zaměstnanci škol a studenty.

Řešení Office 365 umožní souběžně pracovat na jednom dokumentu, odpovídat na příchozí e-maily chatem či videorozhovorem, vytvářet webové portály pro ukládání výukových materiálů nebo třeba sledovat přednášky zahraničních profesorů z partnerských univerzit, upozornil Cabálek.

Reklama

Výběr článků

Načítám