Hlavní obsah

Přehlídka Vzdělání a řemeslo se konala v Českých Budějovicích

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Mezi 16. a 18. zářím proběhl v Českých Budějovicích čtrnáctý ročník středního odborného a učňovského školství "Vzdělání a řemeslo". V rámci přehlídky se prezentovalo školství na všech úrovních, proběhly ukázky odborného výcviku, zařízení pro speciální školy, nadace, fondy, stipendia.

Článek

Návštěvníci měli možnost vidět různé učební pomůcky, zařízení, učebnice a programy pro všechny stupně výuky. Nechyběly ani potřeby pro děti.

V rámci doprovodného a kulturního programu proběhlo několik soutěží, například 8. ročník Celostátní soutěže učňů středních odborných učilišť v oboru instalatér, 4. ročník Celostátní soutěže v oboru obkladač - "Obkladačská naděje", Mistrovství republiky AR JUNIOR - v aranžování, 2. ročník Celostátní soutěže ve fotografování, 2. ročník Celostátní soutěže kadeřníků a kosmetiček a 2. ročník Celostátní soutěže v oboru automatizační techniky - PROGRAMÁTOR PLC. Konala se také diskotéka Hitrádia Faktor.

Smyslem akce bylo nejen oslovit odbornou veřejnost, žáky, studenty i rodiče, prezentovat výrobce a prodejce školních a kancelářských pomůcek, nakladatelství a vydavatelství a představit vzdělávací projekty a nadace, ale výstava je také již tradičně místem setkávání pedagogických pracovníků, pro které je připravován na celostátní úrovni odborný doprovodný program zahrnující aktuální problémy školství a problematiku trhu práce. Záštitu nad výstavou přijal hejtman Jihočeské kraje.

Mezi vystavovatele, kterých se účastnilo 156, patřila například Česká zemědělská akademie v Humpolci, Úřad práce v Českých Budějovicích a Asociace pro podporu rozvoje Informačních center pro mládež v ČR AICM ČR. Výstava byla uspořádána ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR a Krajským úřadem Jihočeského kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám