Hlavní obsah

Ministr Liška se ztráty soukromí nebojí

Novinky, -had-

Poslouchá Erika Truffaze, Lamb, Koop, Saint Germain, Amon Tobin, 4 Hero, Medeski, Sound of Celibate, či Massive Attack a další. Mezi jeho koníčky patří hraní s dětmi (cizími i vlastními) a pozorování okolí.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ministr školství Ondřej Liška

Článek

Volný čas rád tráví u knihy či při pohybu. To vše nám kromě  jiného na sebe prozrazuje ministr školství Ondřej Liška, který poodhaluje své soukromí na společenském portálu Facebook a rozšířuje tak počet uživatelů tohoto fenomenálního portálu, který nyní využívá více než 140 miliónů lidí o dalšího uživatele.

Sympatický ministr nedbá na varování Evropské komise, která prostřednictvím svého viceprezidenta a komisaře pro spravedlnost Jacquese Barrota upozorňuje na negativní následky veřejného poskytování osobních údajů a fotografií na síti – konkrétně na portálu Facebook.

Údajů na Facebooku prý v poslední době zneužívají zaměstnavatelé, kteří tak získávají osobní údaje o zaměstnancích a firmy, které tak snadno získávají databáze pro reklamní účely.

O soukromí se nebojí, zato získává sympatie

Není divu, že se Liška ztráty soukromí nebojí. Pravděpodobně nedojde k žádné újmě na jeho osobnosti, když se jeho zaměstnavatel dozví, jakou má rád hudbu, že si rád čte či kam chodil do školy.

Žádné intimnosti či pikantnosti na své stránce totiž neuvádí. Poodhalil jen malý kousek svého soukromí, ale to málo mu může pomoci získat další sympatie u veřejnosti – zejména pak u uživatelů Facebooku.

Tam už má svoje fanoušky a sympatizanty. Ti mu přes vzkazy na zdejší nástěnce posílají slova podpory. Na Facebooku se také můžete pana ministra zeptat na to, co vás zajímá. A co víc – dostanete i odpověď. Liška totiž na dotazy reaguje!

Kdo se ukáže, nic neztrácí, naopak získává

Z Liškova poodhalení na Facebooku by si mohli vzít příklad i ostatní politici, kteří na sebe neprozradí sami nic, zato se o nich dočteme v bulváru – a tam už nejde o preference hudebních kapel, ale často třeba o intimnosti z přímo z ložnice.

Zdánlivě nepodstatný krok – dát si profil na Facebook je může být totiž docela důležitý. Může to působit i tak, že tím Liška říká: „jsem úplně normální člověk, jsem jedním z vás“. Vypadá to, že na „pána politika“ si nemá zapotřebí hrát.

Reklama

Související články

Evropská komise varovala před Facebookem

Mladí Evropané, kteří navštěvují Facebook a další komunikační internetové portály riskují ztrátu soukromí. S varováním přišel v úterý viceprezident Evropské...

Výběr článků

Načítám