Hlavní obsah

Nová polská akademie v Liberci nebude, nedostala licenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polské Akademii humanitně-ekonomické z Lodže se nepodařilo otevřít v Liberci svou pobočku - Akademii tvůrčího rozvoje. Polské ministerstvo školství jí nepovolilo provozovat zahraniční pobočky.

Článek

Do školy se zapsalo 150 studentů, kterým měla v těchto dnech začít výuka. Vedoucí liberecké pobočky Lenka Jágrová dnes řekla, že škola s nimi zruší smlouvy a vrátí jim zápisné.

Studenti, kteří měli na školu nastoupit, jsou situací rozhořčeni. V minulých dnech navíc dostali dopis, ve kterém je škola žádala, aby podepsali, že si jsou vědomi povinnosti doplatit kurzovné do konce semestru. To činí zhruba 2400 korun měsíčně. Podpisem by se tedy zavázali zaplatit 12 000 korun. Informoval o tom dnešní Liberecký deník.

"Bylo to nedorozumění. Nic platit nebudou, vrátíme jim zápisné i všechny osobní dokumenty," řekla Jágrová. Zápisné na školu bylo 500 korun a vybíralo se jen od lidí, kteří se ke studiu hlásili až v září. Škola má pobočku v Havířově a také ta podle Jágrové ukončuje svou činnost. "Její studenti mohou přejít na Univerzitu Jana Amose Komenského," dodala.

Akademie tvůrčího rozvoje nabízela v Liberci tři studijní obory, pedagogiku, management a anglickou filologii, a to jak bakalářské, tak magisterské studium. Využívat chtěla prostory gymnázia v Jeronýmově ulici a vyučovat na ní měli pedagogové z liberecké technické univerzity a pražských vysokých škol.

V Liberci působí v současné době tři vysoké školy. Technická univerzita, pražská Metropolitní univerzita a Vysoká škola Karla Engliše.

Reklama

Výběr článků

Načítám