Hlavní obsah

Akce VŠ: Ideální manžel, Týden knihoven a Jirkovský písňovar

Novinky, Martin Singr, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přelom září a října není jen obdobím vstupu do zimního semestru. Zároveň s tím opět ožívá i vysokoškolský život. Kromě přednášek a cvičení mají studenti i veřejnost opět možnost účastnit se kulturního života akademické obce.

Článek

V Brně zahájí akademický rok divadlem

Akademický rok 2009/2010 bude na Masarykově univerzitě v Brně (MU) zahájen divadelním představením Ideální manžel. Představení se uskuteční 1. října 2009 v 19:00 hodin v Mahenově divadle. Vstup na představení je zdarma po předchozí rezervaci a vyzvednutí vstupenek. Rezervace vstupenek již byla pro velký zájem ukončena, ale je pravděpodobné, že pár volných míst nakonec bude. Více informací zde.

V Praze se budou studenti seznamovat s knihovnou na Jižním Městě

V týdnu od 5. října do 9. října proběhne tradiční akce Týden knihoven, kterou každoročně pořádá Svaz knihovníků a informačních pracovníků (SKIP) a kterého se účastní i Studijní knihovna Jižní Město. Organizačně se na akci podílí Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE). V programu nechybí úvodní instruktáže pro studenty prvních ročníků a prezentace pro vyučující i studenty.

V úterý 6. října mohou studenti i pedagogové navštívit od 14:00 v jazykové studovně prezentaci  Aleny Sahánkové "Knihovna Ministerstva financí České republiky". Ve čtvrtek 8. října se bude od 14:00 v jazykové studovně konat přednáška "Econlib - virtuální ekonomická knihovna a vybrané elektronické informační zdroje dostupné na VŠE". Více informací o akcích lze nalézt zde.

Unikátní soutěžní sborový festival proběhne v Jirkově

Během prvního říjnového víkendu proběhne již 3. ročník soutěžního sborového festivalu v oblasti populární hudby Jirkovský písňovar, jehož partnerem je Pedagogická fakulta Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP). Program začne v pátek v 19:00 zahajovacím koncertem v koncertním sále ZUŠ Jirkov. Další dění bude v sobotu probíhat na Červeném Hrádku.

Letos mají sbory možnost vystoupit opět v kostele Sv. Ignáce v Chomutově – neděle 4. 10. od 15:00 h a ve stejný čas také v Kadani v kostele Stětí (neděle od 15: 00 h) a od 17:00 h v kapličce na Jindřišské. V neděli mají sbory možnost vystoupit opět v kostele Sv. Ignáce v Chomutově, v Kadani v kostele Stětí a v kapličce na Jindřišské. Zúčastněné sbory, kterých se letos přihlásilo 18, což čítá 350 sborových zpěváků, mají možnost soutěžit v kategoriích populární hudba s duchovní tématikou a populární hudba. Informace o akci jsou zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám