Hlavní obsah

Provozně ekonomická fakulta MZLU v Brně láká doktorandy

Novinky, bob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

V poslední době je doktorské studium čím dál oblíbenější. Zatímco ještě před několika lety se doktorskému studiu věnovali jen budoucí vědci, nyní stále přibývá těch, kteří doktorský titul chtějí uplatnit jako konkurenční výhodu na trhu práce. Reagují na to i vysoké školy. Například Provozně ekonomická fakulta MZLU v Brně (PEF) pořádá pro zájemce o doktorské studium den otevřených dveří.

Článek

Den otevřených dveří pro uchazeče o doktorské studium na PEF se uskuteční v úterý 5. května 2009 od 9 hodin. Pro uchazeče přicházející odjinud i současné studenty bude nově představen Průvodce doktorským studiem na PEF.

„Doktorské studium na PEF umožňuje studentům působit v dobrém kolektivu, věnovat se zajímavým výzkumům a rozvíjet své schopnosti, protože pracovní náplň je tvůrčí a různorodá,“ vysvětluje Pavel Žufan, proděkan pro vědu a výzkum na PEF. Doktorské studium také nabízí příležitost zlepšovat své jazykové znalosti, které studenti uplatní při stážích v zahraničí nebo na konferencích. Student po úspěšném absolvování doktorského studia získá titul Ph.D. Jedná se o mezinárodně uznávaný titul, uváděný za jménem, který představuje vědeckou hodnost doktora.

Ekonomie, management i informatika

V akademickém roce 2009/2010 otevírá PEF tři doktorské studijní programy: Ekonomika a management, Hospodářská politika a správa a Systémové inženýrství a informatika. Přihlášky jsou dostupné na děkanátě PEF a uchazeči o studium je mohou podávat do 15. května 2009. Přijímací zkoušky, které se skládají z odborného přehledu z dané tématiky, proběhnou 23. června 2009. Obsah přijímacích zkoušek je specifický pro jednotlivé studijní programy.

Více informací se uchazeči o doktorské studium dočtou v brožurce, kterou obdrží v rámci dne otevřených dveří. Najdou jej také na webových stránkách fakulty.

Průvodce je možné získat zde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám