Hlavní obsah

Festival Všemi směry současnou publicistikou poodhalí zákulisí médií

Novinky, bob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Studenti Vyšší odborné školy publicistiky pořádají festival Všemi směry, na kterém představí co nejširší pohled na současnou publicistiku a její společenskou roli, vše se zábavným akcentem a interaktivními workshopy.

Článek

V úterý 5. května 2009 si návštěvníci budou moci v prostorech klubu Roxy / NoD v Dlouhé ulici na Praze 1 projít na vlastní kůži skutečnou cestu informace různými typy médií. Součástí letošního festivalu je i amatérská fotografická soutěž na téma Všemi směry otevřená pro všechny mladé fotografy ve věku 15 až 26 let.

V dopoledních hodinách nechají studenti mediální školy nahlédnout návštěvníky do zákulisí novinářské praxe a provedou je současným světem médií. Každý si bude moci vyzkoušet rozmanité formy žurnalistiky, sledovat a usměrňovat cestu informace od jejího získání po její zprostředkování veřejnosti, tedy po její konečnou podobu. Organizátoři nabídnou „ochutnávku“ práce rozhlasových i televizních reportérů, poodhalí detaily praxe kreativců, PR specialistů a tiskových mluvčí.

Návštěvníci si sestříhají vlastní televizní zprávu

Jednotlivé nezávislé workshopy budou tematicky členěny a nabídnou široké spektrum zajímavých aktivit. Návštěvník si například vyzkouší mediální zpracování informace od zajištění reportáže po sestříhání a odvysílání hotové televizní zprávy. Během celého dne mohou návštěvníci sbírat zápočty do unikátního festivalového indexu.

Pásmo diskuzí a kulturních vstupů odstartuje debata „Média versus Politika – jak ovlivňují veřejnost a její mínění“. Účast na festivalu přislíbil Václav Moravec, který ve svých Otázkách vyzpovídá zajímavé hosty na téma zákon o zákazu odposlechů. Návštěvníkům festivalu neunikne ani aktuální večerní zpravodajství z domova a ze světa, které mohou zhlédnout včetně veškerých produkčních příprav.

Studenti připravili náplň festivalu až do brzkých ranních hodin následujícího dne. Po ukončení hlavního programu festivalu nastoupí řada známých DJs a v rámci své prezentace představí všemi směry současnou hudební produkci. Festival Všemi směry má již pětiletou historii, poprvé se však organizátoři z řad studentů Vyšší odborné školy publicistiky vydávají vstříc široké veřejnosti a pořádají tuto atraktivní akci mimo budovu školy.

Vše důležité o festivalu je na www.vsemismery.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám