Hlavní obsah

ČVUT navštíví nositel Nobelovy ceny

Novinky, Martin Singr, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za necelý týden se na Českém vysokém učení technickém (ČVUT) v Praze uskuteční již podruhé akce, která nese jméno Honeywell Nobel Laureate Series. V rámci ní navštíví vysokou školu ve dnech 31. března a 1. dubna 2009 nositel Nobelovy ceny za fyziku z roku 2005, profesor Theodor W. Hänsch.

Článek

Na přelomu měsíců března a dubna se uskuteční zajímavé přednášky a semináře z programu profesora Theodora W. Hänsche, vynikajícího vědce v oboru kvantové fyziky, na které jsou zváni nejen studenti ČVUT.

Přednáška ke zhlédnutí i on-line 

První přednáška nazvaná Passion for precision (Zaujetí pro přesnost) proběhne v úterý 31. 3. 2009 od 10 hodin. Veřejná přednáška profesora Hänsche pro studenty a akademickou veřejnost se uskuteční v posluchárně 209/309 v budově Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze - Dejvicích. Přednáška bude také v přímém přenosu dostupná na stránkách http://hansch.cvut.cz/.

S profesorem Hänschem se zájemci mohou následně setkat při diskusi s příznačným názvem Road to Nobel (Cesta k Nobelově ceně), která proběhne dne 31. března od 15 hodin v místnosti 80, také na Fakultě elektrotechnické ČVUT.

Profesor navštíví také laboratoře ČVUT

Druhou možností k setkání s profesorem Hänschem bude seminář Towards a quantum laboratory on a chip (Směrem ke kvantové laboratoři na čipu), určený pro doktorandy a specialisty v oboru kvantové fyziky. Bude se konat ve středu 1. dubna od 9 hodin v posluchárně 103 v budově Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze 1. Po semináři navštíví profesor laboratoře Katedry fyzikální elektroniky Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské a v odpoledních hodinách si prohlédne pracoviště Katedry kybernetiky Fakulty elektrotechnické.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám