Hlavní obsah

Psát na klávesnici se můžete naučit i zábavnou formou

Novinky, Martin Singr, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Již léta poskytuje Jaroslav Zaviačič středním i základním školám program, díky kterému se děti bez nadsázky po celé Evropě učí psát na klávesnici. A jelikož mezi uživateli jsou také žáci základních škol, jsou velmi vítanou pomůckou různé hry. Zábavná forma nachází oblibu také u starších studentů.

Článek

Na obchodních akademiích je psaní na klávesnici povinné, rozšiřuje se také na dalších středních školách. Stále se zvyšuje i počet základních škol, ve kterých se žáci učí psát na klávesnici počítače. Tento fakt přivedl pracovníky společnosti ZAV k potřebě dalšího, poněkud hravějšího doplnění programované výuky příjemnou formou klávesnicových her.

Hry procvičující prstoklad nejsou novinkou

Pro veřejnost i žáky ZAV s volně dostupnou výsledkovou listinou byly dosud k dispozici čtyři hry, ZAV-CIHLY a ZAV-TREFA založené na práci s jednotlivými písmeny nebo znaky, obě ve čtyřech jazykových verzích (česky, slovensky, německy, anglicky), pokusně bylo spuštěno také ZAV-PEXESO a ZAV-PUZZLE, vycházející již z celých slov a jejich kombinací. Tyto hry již lze využívat také ve slovenštině, polštině, němčině a angličtině, tedy v jazycích, ve kterých je alespoň částečně k dispozici i e-learning ZAV.

Houbař je již pátou hrou

Novou hrou je Houbař, kdy se žák pomocí klávesnice pohybuje po hracím poli posetém různými písmeny s cílem nasbírat co nejvíce "hřibů". Nejprve si hráč zvolí jazyk, kromě češtiny se nabízí také slovenština, polština a němčina. Dále vyplní své jméno, příjmení, místo a zvolí obtížnost. Nová hra Houbař je navíc součástí meziškolní soutěže 2008/2009. Hrát ji může prakticky kdokoliv, ale odeslat výsledek do internetové výsledkové listiny soutěže je možno pouze po zadání školy a školního registračního označení žáka ZAV. Hra se zdá být snadná, ale skutečně není snadné sbírat houby bezchybně.

Hra je volně ke stažení na internetové stránce www.zav.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám