Hlavní obsah

Anglie modernizuje učebny. Letos otevře rekordní počet nových škol

BBC, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Anglie otevírá v novém školním roce rekordní počet nových či obnovených škol. Oproti loňsku se zvýší počet škol o 180, což je nejvyšší číslo za posledních třicet let. Britská vláda se snaží modernizovat anglické školy, aby vyhovovaly nárokům a požadavkům 21. století.

Článek

Některé ze škol budou otevřeny již v průběhu září, část přivítá žáky do svých lavic v lednu. Podle ministra školství Eda Ballse jsou nové třídy jako šité na míru budoucnosti.

Renovace a modernizace čeká všechny školy v zemi. Vládnoucí labouristé tvrdí, že jsou na dobré cestě, aby již brzy dostala každá anglická školní budova nový kabát.

Modernizace se protahuje

Opozice má však jiný názor. Nadšení labouristů nesdílejí především konzervativci. Podle nich se naplňování cílů projektu Školní budovy pro budoucnost, vyhlášeného v roce 2004, protahuje. Původně se počítalo s tím, že každá škola bude zmodernizována do roku 2015.

Při současném tempu se však může stát, že původní slib bude splněn až o jedenáct let později. Ministerští úředníci počítají s naplněním ambic v roce 2020.

Reklama

Výběr článků

Načítám