Hlavní obsah

Soutěž odhalila studenty s nadějným studijním potenciálem

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Letošní ročník Národních srovnávacích zkoušek (NSZ) vyvrcholí vyhlášením nejúspěšnějších účastníků soutěže, která byla jejich součástí. Soutěže se letos zúčastnilo 4 385 středoškolských studentů. Podmínkou účasti v soutěži bylo absolvování alespoň dvou předmětových zkoušek v rámci NSZ.

Článek

Právě součet výsledků ze dvou předmětů představoval kritérium pro stanovení konečného pořadí. Letošní třetí ročník soutěže má dva vítěze, kteří získali shodný počet bodů.

Smyslem soutěže, jejíž první ročník proběhl již v roce 2006, je podpora nadaných studentů v jejich studijní dráze. Partnerem soutěže je společnost Komerční banka, a. s., která věnovala ceny pro vítěze (peněžité odměny v celkové hodnotě 300 tisíc korun).

Dvacet nejúspěšnějších účastníků NSZ přihlášených do soutěže bylo pozváno, aby převzali z rukou rektora Západočeské univerzity v Plzni doc. Ing. Josefa Průši, CSc. šeky v hodnotě 7000 až 65 000 Kč. Předávání cen bude účasten také ředitel společnosti Scio Ondřej Šteffl a zástupkyně Komerční banky, a. s. Monika Klucová, Jana Fučíková a Dana Holecová.

Slavnostní předání cen proběhne v pondělí 23. června 2008 od 16 hodin v prostorách Měšťanské besedy v Jungmannově ulici č. 17 v Praze 1. Vyhlášení cen lze pojmout jako příjemnou oslavu skutečnosti, že se Česká republika může pochlubit nadějným studentským potenciálem.

Reklama

Výběr článků

Načítám