Hlavní obsah

Firmy přiblíží studentům VŠE recept na výběr zaměstnanců

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V průběhu studia nemají vysokoškoláci příliš možností seznámit se s tím, co od nich očekávají zástupci firem, coby jejich budoucí zaměstnavatelé. Z tohoto důvodu pořádá pražská Vysoká škola ekonomická (VŠE) ve spolupráci s reprezentanty privátního sektoru čtvrteční panelovou diskusi o přístupu firem k výběru nových zaměstnanců z řad čerstvých absolventů.

Článek

Cílem panelové diskuse s názvem "Lepší start absolventů na trhu práce jako výsledek spolupráce vysokých škol s firemním sektorem" je poskytnout studentům potřebné informace o možnostech uplatnění v praxi.

Organizace panelové diskuse pod záštitou rektora VŠE se zhostila společnost Mmd. Setkání zástupců praxe se studenty je na programu ve čtvrtek 28. února 2008 od 15:00 hodin v prostorách Nové auly VŠE na Churchillově náměstí v Praze.

"Diskutovat se bude o otázkách spojených s uplatněním absolventů v praxi, co firmy očekávají od absolventů vysokých škol, jaká jsou kritéria výběru zaměstnanců, jak firmy bojují o talenty mezi studenty a absolventy a o dalších zajímavých a aktuálních tématech," přibližují program organizátoři.

Na panelovém setkání budou diskutovat přední odborníci v oblasti lidských zdrojů (HR). Se svým příspěvkem by měl vystoupit rektor VŠE Richard Hindls, ředitelka Národního vzdělávacího fondu Miroslava Kopicová, ředitel Rozvojového a poradenského centra VŠE Martin Lukeš, ale i zástupci privátních společností - Pavel Závitovský (KPMG), Jaroslav Páviš (Česká spořitelna). Klára Štěpánová bude za AIESEC Praha reprezentovat studentskou organizaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám