Hlavní obsah

O titul nejkrásnější studentky už soupeří jen deset nejlepších

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN

Studentská soutěž krásy Miss Academia zná po zlínském předkole deset finalistek. Z téměř padesáti dívek, které musely porotu oslnit nejen krásou ale i inteligencí, se do dubnového finále nakonec podívá pět. Stejný počet dívek postupuje i z pražského předkola, které se konalo minulý týden.

Článek

Stejně jako v pražském předkole čekaly na vysokoškolačky tři disciplníny, a to vědomostně-inteligenční test, rozhovor s porotou a promenáda v plavkách. "Všechny dívky, které před porotu předstoupily, byly šarmantní a okouzlující, takže bylo velmi těžké mezi nimi vybírat," řekla členka poroty a loňská vítězka soutěže MISS ACADEMIA ČR Karla Plhoňová.

Ze 47 dívek nakonec porota vybrala deset nejlepších, které postoupily do finálového výběru. Z Masarykovy univerzity to byly čtyři dívky, Martina Jiříčková, Lenka Malinová, Michaela Hrubá a Andrea Volaříková, z Karlovy univerzity Jana Šťastná a Veronika Topičová. Své zástupkyně měla také Mendelova univerzita, kterou studuje Michaela Macková, Ostravská univerzita s Veronikou Galovou a Vyšší odborná škola Havířov se studentkou Dominikou Hužvarovou. Poslední dívkou byla Eliška Pančošková z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

"Porota byla velmi příjemná, rozhodně jsem ani necítila žádnou rivalitu mezi dívkami a celkově zde vládla příjemná atmosféra. Já osobně jsem se však na dnešek nijak zvlášť nepřipravovala. Dokonce jsem nebyla ani namalovaná," svěřila se právě Pančošková.

Zlín i Praha vysílají do finále stejný počet dívek

Organizátoři neotáleli a již na sklonku sobotního večera vyhlásili konečnou desítku finalistek letošního ročníku soutěže. Do finále se nakonec podívá po pěti dívkách z pražského i zlínského předkola.

Deset finalistek Miss Academia ČR 2008
Klára Šlégrová (Univerzita Karlova v Praze)Alena Černá (Masarykova univerzita)Tereza Šimsová (Univerzita Jana Amose Komenského v Praze)Lucie Kratochvílová (VŠ umělecko-průmyslová v Praze)Martina Trnková (Univerzita Karlova v Praze)Martina Jiříčková (Masarykova univerzita)Michaela Macková (Mendelova univerzita v Brně)Veronika Topičová (Vysoká škola ekonomická v Praze)Dominika Hužvarová (Vyšší odborná škola Havířov)Eliška Pančošková (Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně)

"Na finalistky nyní čeká několik soustředění a hlavně galavečer, který proběhne 30. dubna v prostorách Městského divadla Zlín. Vítězka si odnese nejen titul MISS ACADEMIA ČR 2008, ale i půlroční zapůjčení vozu Škoda Superb od generálního partnera soutěže Škoda Auto a.s.," uvedla jedna z manažerek projektu, Zuzana Belková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám