Hlavní obsah

Zlatého Ámose vyhrála Hana Pacíková z policejní školy v Holešově

Právo, ČTK, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Cenu Zlatý Ámos pro nejoblíbenějšího učitele v Česku v šestičlenném finále vybojovala Hana Pacíková. Učitelka práva a kriminalistiky na střední a vyšší odborné policejní škole v Holešově zvítězila nejen u patnáctičlenné odborné poroty v čele s Janem Cimickým, ale také u žáků zúčastněných škol. Děti ji vyhlásily Dětským Ámosem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hana Pacíková se svou třídou

Článek

Tradiční anketu potřetí za sebou vyhrála žena, Pacíková na trůnu vystřídala Ivanku Hájkovou.

Do úzkého finálového kola se probojovali ještě Barbora Holasová ze ZŠ Spálov na Jičínsku, Bohumila Janovská z Gymnázia a Střední odborné školy dr. Václava Šmejkala v Ústí nad Labem, Jiří Janovský ze ZŠ Nučice v Praze-Západ, Tomáš Jůzl ze ZŠ Hálkova v Humpolci na Vysočině a Radek Matuška ze Střední průmyslové školy chemické.

Pacíkové zřejmě dělají její studenti radost. „Ve všem je výjimečná. Je to naše druhá máma, ona ve všem pomůže. Pomáhá ve školních i soukromých věcech, ve všem se na ni můžeme obrátit. Má k nám mateřský přístup,“ překřikovali se nadšení studenti policejní školy po slavnostním vyhlášení vítězů.

Baví je to

Na svou učitelku, kterou přes regionální kolo protlačili do 16členného semifinále, a nakonec mezi finálních šest vyvolených, nedají dopustit. „Není přísná, je hodná, ale umí naučit. Umí to podat takovým způsobem, že nás to zaujme, a zároveň se to chceme učit, takže nás to baví. Není to tak, že to jen odvykládá a odejde. Ptá se nás, jestli to chápeme,“ řekla Právu jedna z Pacíkové studentek.

Udělovaly se také doprovodné ceny pro učitele některých předmětů, v nichž se vybíralo ze všech účastníků. Nejlepší fyzikářkou se stala Jana Czuchová ze ZŠ TGM v Hrádku nad Nisou. Matematickým Ámosem ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) vyhlásil Martinu Hudecovou ze ZŠ na Kavčích horách. Jako jediný z finalistů uspěl v dílčích cenách Radek Matuška z brněnské chemické průmyslovky, který se stal Ámosem chemikářem.

Titul Ámos sympaťák za výhru v SMS hlasování získal dějepisář Jiří Janovský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám