Hlavní obsah

V Ostravě otevřeli novou zdravotnickou školu

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Novou soukromou střední zdravotnickou školu v ČR otevřela v Ostravě skupina Agel. Do denního studia nastoupilo 90 studentů, dalších 22 žáků škola přijala na postgraduální studium. Celková kapacita školy je 250 žáků, v současnosti zaměstnává 10 pedagogů.

Foto: Pavel Karban, Právo

Střední zdravotnická škola v Ostravě bude vychovávat budoucí zdravotníky či laboratorní asistenty.

Článek

„Otevřeli jsme dvě třídy v oboru zdravotnický asistent a jednu třídu kombinovanou, je v ní zdravotnické lyceum a obor laboratorní asistent,“ uvedl ředitel školy Vladimír Janus.

Všechny formy studia budou zakončeny maturitou. Denní studium je čtyřleté, dálkové studium v oboru zdravotnický asistent je rozvrženo na pět let.

Foto: Pavel Karban, Právo

Školné nebude

Střední zdravotnická škola sídlí v budově bývalé základní školy na Antošovické ulici v Ostravě-Koblově. Ta byla kvůli malému počtu dětí uzavřena v roce 2005. Poté bylo devět let v areálu gymnázium, poslední tři roky byly školní objekty nevyužité.

Foto: Pavel Karban, Právo

„Škola je financována standardním způsobem jako ostatní střední školy v ČR, školné nevybíráme,“ řekl ředitel. Od druhého ročníku budou moci studenti získat zaměstnacké stipendium, čeká je i praxe v nemocnicích.

Skupina v Česku provozuje 11 nemocnic, osm poliklinik, síť lékáren, laboratoří a další zdravotnická zařízení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám