Hlavní obsah

V Chile přemístili poslední žáby loa z divočiny do zoo

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zoologická zahrada v chilském hlavním městě Santiago de Chile minulý týden přemístila poslední kusy kriticky ohrožených žab loa z volné přírody, aby zabránila vyhynutí druhu. Posledních známých čtrnáct odchycených kusů je teď v dané zoo, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Chilská zoo přemístila poslední kusy ohrožených žab loa z divočiny, aby zabránila jejich vyhynutíVideo: Reuters

 
Článek

Přirozeným stanovištěm pro tento druh žab je právě řeka jménem Loa, nejdelší tok v Chile, která se nachází v severní části země. Protéká rovněž pouští Atacama. Žába loa se má obecně nacházet v oblastech suchého chilského severu, avšak nyní se už nacházela jen na jediném známém místě – ve vysychající části řeky Loa u města Calama.

Vzhledem k pokračujícímu suchu a skutečnosti, že se jedná o druh ohrožený vyhynutím, chilští vědci shromáždili poslední divoké žáby, které našli, a dopravili je do zoo v hlavním městě Santiagu. Šlo o pouhých 14 kusů.

Podle místních úřadů bylo učinění tohoto rozhodnutí obtížné, ale nutné.

Spáří se?

Herpetolog Andres Cherrier uvedl, že žáby budou v zoo samozřejmě krmeny. Doufá, že se nakonec spáří, aby se zvýšil počet kusů příslušného vymírajícího druhu obojživelníků.

„Nevzdáváme se naděje, že se druh žab zotaví a navrátí se do svého přirozeného divokého prostředí,“ dodala na závěr podle agentury Reuters chilská ministryně životního prostředí Carolina Schmidtová.

Reklama

Související články

Evropští nosorožci dorazili do Rwandy

Pětice kriticky ohrožených černých nosorožců východního podruhu bezpečně dorazila ze Safari parku Dvůr Králové do rwandského národního parku Akagera. Zvířata...

Výběr článků

Načítám