Hlavní obsah

Úspěšné formule studentů ČVUT se představí v dejvickém kampusu

Novinky,

Ve středu 12. října se před dejvickou Fakultou elektrotechnickou a Fakultou strojní Českého vysokého učení technického v Praze uskuteční další ročník akce Den s formulemi ČVUT. V 9:00 se prostor před fakultami přemění v „závodní okruh“. Studenti představí jak formuli s elektrickým pohonem týmu eForce FEE Prague Formula, tak i monopost se spalovacím motorem skupiny CTU CarTech.

Foto: ČVUT

Monopost se spalovacím motorem týmu CTU CarTech

Článek

Formula Student je mezinárodní soutěž pro studenty, kteří si během ní navrhují a sestrojují závodní formuli. Musí se zároveň postarat o ekonomickou stránku projektu.

Tým CTU CarTech se skládá ze třiceti studentů bakalářského, magisterského i doktorského studia, kteří studují na Fakultě strojní ČVUT v Praze. Letos si studenti připravili pro svoji spalovací formuli několik novinek v podobě 3D tisku titanu, hliníku, plastu a vývoje řídicí jednotky, díky které se z kokpitu nastavuje tuhost podvozku.

Letošní sezóna byla pro studenty velice úspěšná, vždy se umístili na předních pozicích.

Navýšení výkonu

Elektrická formule týmu eForce FEE Prague Formula je taktéž vyvíjena studenty ze všech ročníků jak bakalářského, tak magisterského studia. V týmu je zastoupeno hned několik fakult ČVUT. Největší podíl má Fakulta elektrotechnická.

Tým eForce FEE v červnu zazářil s loňským monopostem FSE.04x na závodech v Kanadě a v USA, odkud si přivezl první místa s velkým bodovým náskokem. [celá zpráva]

Do nové závodní sezóny poté nastoupil s monopostem FSE.05. Společně s navýšeným výkonem všech čtyř motorů a vylepšenou elektronikou monopost dosáhl při disciplíně akcelerace na 75 metrů času 3,81 sekundy a odstartoval tak další éru elektrické formule.

Reklama

Související články

Boleslavští učni porazili svět

Mezinárodní závody modelů aut na vodíkový pohon ovládl tým z mladoboleslavského Středního odborného učiliště Škody Auto. Závody, které mají popularizovat...

Ostravští studenti staví nový elektromobil

Tým StudentCar Fakulty metalurgie a materiálového inženýrství Vysoké školy báňské - Technické univerzity Ostrava (VŠB-TUO) staví nový prototyp elektromobilu....

Výběr článků

Načítám