Hlavní obsah

Studentské projekty přinesly aplikaci pro pejskaře i dějepisné trasy pro školáky

Novinky,

Studenti magisterského studia Vysoké školy obchodní (VŠO) v Praze představili výsledky projektů na podporu turistického ruchu v Česku. Letos se zaměřili zejména na využívání aplikací v cestovním ruchu a na rozvoj turismu v hlavním městě a Pardubickém kraji. Již osmý ročník studentských projektů tak přinesl aplikaci pro pejskaře, výstavu stoleté republiky nebo trasy na hodiny dějepisu pro žáky základních škol.

Foto: VŠO

Studenti zapojení do projektů

Článek

Výsledky projektů na podporu regionálního turistického ruchu odprezentovali v pondělí 11. června jejich vedoucí v prostorách Betlémské kaple v Praze 1. Studenti z magisterského programu Management cestovního ruchu pracovali po celý rok v šesti týmech pod odborným vedením pedagogů VŠO, rovněž v úzké spolupráci s jednotlivými podniky a organizacemi.

„Do budoucna chceme vytvořit formát podobný podnikatelskému inkubátoru, který bude k dispozici aktivním studentům s konkrétními nápady, využitelný pro nastartování jejich soukromého podnikání – hlavně v oblasti cestovního ruchu,“ uvedla Táňa Valská, garantka kurzu Případové studie v cestovním ruchu na této soukromé vysoké škole.

Studenti dle VŠO projekty vypilovali do nejmenších detailů, nechybějí ani detailní kalkulace nákladů a výnosů, projednání s dodavateli, místními producenty či s příslušnými orgány.

Představení projektů:
Prezidenti stoleté republiky aneb 11 tváří stoleté historie
Založení republiky si letos připomínáme nejen v České republice, ale i na Slovensku. Studentky VŠO se rozhodly výročí podpořit vytvořením projektu Prezidenti stoleté republiky. Uspořádáním veřejné venkovní výstavy spojí prezidenty republiky s obdobím, ve kterém stáli v čele vlasti, a seznámí veřejnost s nejdůležitějšími událostmi od roku 1918 do roku 2018. Cílem výstavy je upozornit na události spojené s územím Prahy 7. Expozice bude proto vystavena po celý říjen před kostelem sv. Antonína Paduánského na Strossmayerově náměstí.
Škola hrou aneb Projdi se s námi Prahou
Studenti VŠO chtěli pedagogům základních škol usnadnit tvorbu výukových a zábavných materiálů pro školní výlety. Učitel si zvolí z nabídky připravených tras Prahou, které navazují na učební plán daného ročníku. V rámci projektu studenti připravili čtyři trasy (Za pokladem Vyšehradu, Po stopách Golema, Petřín a Kampa). Každá je určena pro jiný ročník ZŠ – kromě Kampy, která je pro 8. a 9. třídu. Šestá třída svou trasu nemá. Každá trasa obsahuje základní informace o dopravě na místo, nezbytné vybavení pro hru, fakta a informace týkající se vzdělávací části. Studenti budou projekt testovat s žáky ZŠ.
Pardubicko
Ukázat, že Pardubicko nabízí víc než jen perníky, měli studenti posledního projektu na základě zadání destinačního managementu, které se zpracovalo ve spolupráci s mladým spolkem pro rozvoj turistické oblasti Pardubicko. Studenti dostali šanci zapojit se do projektu a navrhnout nové atraktivní produkty pro vybrané turistické cíle a památkové objekty.
PesPort
Návrh aplikace PesPort je unikátním projektem zaměřeným na majitele psích mazlíčků. Projekt získal název sloučením slov „pes“ a „passport“ (anglicky cestovní pas). V rámci aplikace je možné vytvořit psovi virtuální pas, který by sloužil k zaznamenávání aktivit i ke komunikaci s dalšími uživateli. Majitelé díky tomu už nebudou muset zdlouhavě plánovat, kam mohou se svým psem cestovat. Do aplikace zadají jen lokalitu a PesPort jim nabídne možnosti jak ubytovacích, tak i stravovacích zařízení či venči cích tras. Jednotlivá zařízení mohou uživatelé zároveň hodnotit, komentovat a přidávat. Aplikace bude bezplatně ke stažení ve všech autorizovaných obchodech.
Kavárna Kompas
Kompas je studentská kavárna umístěná do srdce prostor VŠO. Má být místem střetávání a prolínání odlišných světů, smazávat bariéry mezi pedagogy a studenty, naplňovat a dále rozvíjet pospolitost školy. Prostory kavárny jsou rozděleny do čtyř zón, z nichž jedna je primárně určena relaxaci, druhá umožňuje studium a sdílení znalostí, třetí nabízí místo k občerstvení a čtvrtá je věnována samotné výrobě a prodeji.
Klikni si na VŠO
Žijeme v době chytrých telefonů, kdy se mobil stal nezbytným společníkem. Na základě toho se tým studentů rozhodl vytvořit školní aplikaci, která po několika kliknutích ukáže rozvrh, harmonogram výuky, kontakty, upozornění na přesun hodiny, zaplacení studia nebo přehledný plánek školy. Studenti věří, že aplikace pomůže novým spolužákům „zmá(č)knout VŠO“.

V rámci těchto projektů začala škola spolupracovat se společností Inventi. Její startupovou akademii letos absolvovali tři studenti VŠO.

„Startup akademii bych doporučil všem, kteří se chtějí dozvědět více o podnikání a nastartování vlastního byznysu. V průběhu prvního setkání během osmi minut představíte svůj projekt a vyzkoušíte si identifikovat rizika a jejich řešení. V rámci akademie se naučíte řadu dovedností včetně efektivní komunikace se zákazníkem,“ popsal student Michal, který danou akademii absolvoval.

Loni se studenti v rámci těchto aktivit zaměřovali – kromě Prahy – ponejvíce na Šumavu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám