Hlavní obsah

Studenti pořádají na ČVUT kariérní veletrh. Po třech letech

Nezisková studentská organizace IAESTE při Českém vysokém učení technickém (ČVUT) v Praze pořádá 26. ročník veletrhu iKariéra. Uskuteční se v úterý 3. května od 9 do 16 hodin v dejvickém kampusu. O akci, která má za cíl propojit školu, studenty a firmy technického zaměření, Novinky informovala Eliška Korčáková z IAESTE ČVUT. Předchozí ročník se konal v roce 2019.

Foto: IAESTE ČVUT

Veletrh pořádá studentská organizace IAESTE.

Článek

Do kampusu přijedou firmy, které tak podle Korčákové budou mít přímý kontakt se studenty a možnost jim nabídnout práci, brigádu či jinou formu spolupráce.

Kromě toho, že na fakultách budou „rozesety“ stánky firem, budou po celý den probíhat také workshopy, přednášky a další doprovodný program –⁠ i venku v areálu.

Staň se na den vědkyní. Akce přilákala na ČVUT rekordní počet středoškolaček

Věda a školy

Konkrétně se iKariéra uskuteční v prostorách Fakulty stavební, Fakulty architektury a Fakulty informačních technologií ČVUT, rovněž v Národní technické knihovně (NTK) a obecně v Technické ulici v Praze-Dejvicích.

Foto: IAESTE ČVUT

Veletrh bude probíhat i v Národní technické knihovně (NTK).

„Hlavním posláním akce je vytvořit prostor pro spojení teorie s praxí. Jde o jedinečné setkání tisíců studentů se zástupci mnoha desítek firem, kteří mají den na to ukázat, co praxe v oboru skutečně obnáší,“ shrnul pro Novinky hlavní koordinátor veletrhu Jan Dürrer.

Náročná příprava

„Po komplikacích v době pandemie jsme se v letošním roce opět rozhodli toto setkání uskutečnit v živé podobě,“ připomněl Dürrer, že předchozí, tedy 25. ročník se konal již v roce 2019.

ČVUT přivítá 190 firem. Pracovní veletrh připravili sami studenti

Věda a školy

Dodal, že nechtěli přerušit tradici trvající více než čtvrtstoletí. „Po tuto dobu se na akademické půdě ČVUT představily stovky technických firem a tisíce studentů si díky myšlence veletrhu mohly najít novou práci. Zájem firem o studenty technických oborů je stále velmi velký,“ nechal se slyšet.

Foto: IAESTE ČVUT

Fotografie z minulého ročníku (2019)

Příprava letošního ročníku byla nicméně podle něj vzhledem k mnoha okolnostem značně náročná.

„I díky tomu má ale mnohá prvenství. Poprvé v historii se firmy představí ve velké venkovní expozici v prostorách Technické ulice. Dále studenti budou moci využít novou mobilní aplikaci, kterou jsme vyvinuli přímo pro potřeby veletrhu. V neposlední řadě stojí za zmínku doprovodný program, který se v letošním roce rozroste o venkovní stage,“ popsal.

Foto: IAESTE ČVUT

Akce má probíhat i ve venkovních prostorách dejvického kampusu.

Nic z výše zmíněného by podle Dürrera nebylo možné bez hrstky dobrovolníků, kteří se rozhodli „vyměnit stovky hodin svého volného času za tvrdou práci“.

„Moc bych si přál, aby jejich odměnou bylo, že si všichni společně letošní ročník veletrhu iKariéra užijeme,“ uzavřel.

Nové stáže v Izraeli přiblíží českým vysokoškolákům tamní vědu

Věda a školy

Veletrh iKariéra na ČVUT je součástí série pracovních veletrhů po celé ČR. Pořadatelem je studentská organizace IAESTE Czech Republic, která v Česku působí díky dobrovolné práci studentů. Její hlavní náplní jsou zahraniční stáže.

Foto: IAESTE ČVUT

Fotografie z minulého ročníku (2019).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám