Hlavní obsah

Soutěž Malí zVĚDAvci motivuje děti k vědeckým pokusům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

O popularizaci vědy mezi širokou veřejností se snaží soutěž Mladí zVĚDAvci. Děti ze základních škol nebo nižších ročníků víceletých gymnázií mají společně s rodiči natočit na video vědecký pokus. Nejlepší videa čeká odměna v podobě vstupenky do některého z vědeckých center. Soutěž vyhlásila sekce vlády pro vědu a výzkum.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vicepremiér pro vědu a výzkum Pavel Bělobrádek

Článek

Šéf uváděné sekce, vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL), pro inspiraci natočil video se svým synem. Pomocí sody a octa ve skleněné lahvi vytvořili plyn, kterým nafoukli balonek.

„Jelikož mám velký střet zájmů, tak tohle video do soutěže zařazeno nebude,” poznamenal k tomu.

Přihlásit video do konce září

Soutěžit se bude ve třech kategoriích: Cenu Malého zVĚDAvce udělí odborná porota, Cenu za originalitu udělí místopředseda vlády. O Ceně veřejnosti rozhodne počet „lajků“ pod každým videem zveřejněným na facebookových stránkách Věda, výzkum, inovace.

Videa, která účastníci nahrají na YouTube, je možné přihlašovat do konce září. Veškeré informace k soutěži jsou k dispozici na webu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám