Hlavní obsah

Jihlavské polytechnice ministerstvo prodloužilo a rozšířilo akreditaci

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Vysoké škole polytechnické Jihlava (VŠPJ) byla prodloužena akreditace všech nabízených bakalářských studijních programů do 31. října 2013. Studijní obor Cestovní ruch byl nově rozšířen o kombinovanou formu studia. Informovala o tom vedoucí kanceláře rektora Hana Pospíchalová.

Článek

Rozhodnutí ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) bylo vydáno na základě souhlasného stanoviska Akreditační komise, která během 2. pololetí roku 2009 podrobila vysokou školu plánovanému hodnocení její činnosti. Hodnocení bylo zaměřeno na úroveň vzdělávacích a tvůrčích aktivit, personální, materiální, technické, administrativní a informační zajištění výuky a provozu školy a na VŠPJ se uskutečnilo poprvé v pětileté historii školy.

První veřejná neuniverzitní škola

Vysoká škola polytechnická Jihlava byla založena v červnu 2004 jako první veřejná neuniverzitní vysoká škola v České republice a je dosud jedinou veřejnou vysokou školou se sídlem v kraji Vysočina. V únoru 2005 začala výuka v jednotlivých studijních programech a oborech, která se postupně rozšiřovala.

V současné době škola poskytuje vzdělání pro zhruba 2500 studentů v 6 bakalářských tříletých studijních oborech - Finance a řízení, Cestovní ruch, Počítačové systémy, Aplikovaná informatika, Všeobecná sestra a Porodní asistentka. Kromě prezenční formy studia je možno obory Finance a řízení, Počítačové systémy a od akademického roku 2010/2011 i obor Cestovní ruch studovat také v kombinované formě studia. Absolventi získávají titul bakalář.

VŠPJ se také stává významným zaměstnavatelem v regionu. V kmenovém stavu je již 170 pracovníků, služeb dalších odborníků využívá škola externě na krátkodobé úvazky. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám