Hlavní obsah

Jihlavská polytechnika otevře nové studijní obory, jeden v angličtině

– Jihlava

Vysoká škola polytechnická v Jihlavě (VŠPJ) nabídne nové studijní obory. V následujícím akademickém roce otevře magisterský obor Kvalita a bezpečná péče ve zdravotnictví v kombinované formě studia a bakalářský obor Finance and Management v prezenční formě studia, vyučovaný v angličtině. Informaci přinesl Tomáš Obruba z kanceláře rektora.

Foto: VŠPJ

Budova VŠPJ v Jihlavě

Článek

„Obor Kvalita a bezpečná péče ve zdravotnictví je jediný magisterský obor v ČR, kde student po absolvování získá také specializovanou způsobilost v oboru organizace a řízení ve zdravotnictví,” uvedl Obruba.

Cílí na vrchní sestry

Zájemci o studium musí být absolventy bakalářského studia nelékařského zdravotnického oboru a musí mít tříletou praxi, z toho dva roky na vedoucí pozici.

„Obor cílí především na vrchní sestry, staniční sestry, zástupce vrchní sestry, vedoucí laboranty a další vedoucí nelékařské zdravotnické pracovníky,” dodal Obruba.

Absolvent bude mít potřebné znalosti například o etiologii rizik a pochybení při poskytování zdravotních služeb zejména s ohledem na roli lidského faktoru. Bude se mimo jiné podílet na spoluvytváření koncepce a plánů rozvoje poskytovatelů zdravotní péče.

Anglický obor je zpoplatněný

Bakalářský obor Finance and Management bude anglickou mutací již existujícího oboru Finance a řízení. Je určen pro zájemce, pro něž je čeština překážkou ve studiu a také pro česky nebo slovensky mluvící studenty, kteří chtějí po studiu pracovat v zahraničí či v zahraniční firmě.

Studium je zpoplatněno na základě vysokoškolského zákona, studenti zaplatí 1700 eur (přibližně 45 900 Kč) ročně. Výší poplatku za podobná studia na jiných českých vysokých školách se podle Obruby VŠP řadí mezi méně nákladné.

Výuka obou oborů začne s novým akademickým rokem letos na konci září. Podle Obruby škola usiluje o získání magisterského studia pro všechny dosud akreditované bakalářské obory. „Zřejmě nejdál je obor Cestovní ruch, akreditační komise by měla jednat během června,” řekl Obruba.

Jako jediná česká VŠ provozuje cestovní kancelář

VŠPJ je jedinou veřejnou vysokou školou se sídlem v Kraji Vysočina. V současné době nabízí tříleté bakalářské studijní obory Aplikovaná informatika, Cestovní ruch, Finance a řízení, Počítačové systémy, Porodní asistentka, Všeobecná sestra a Zdravotně sociální pracovník a také navazující magisterské studium v oboru Komunitní péče v porodní asistenci.

Škola také umožňuje zahraniční pracovní stáže a výměnné zahraniční pobyty. Jako jediná vysoká škola v ČR provozuje také vlastní cestovní kancelář.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám