Hlavní obsah

Akademie věd pořádá školu v přírodě pro učitele

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní vědecký kemp pro učitele přírodních věd ze základních a středních škol, který každoročně pořádá Akademie věd ČR, se koná i letos. Kurzy se konají formou interaktivních workshopů v prostředí historické budovy staré školy v jižních Čechách. Pedagogové mají možnost naučit se nové a zábavné pokusy, kterými se mohou inspirovat při své výuce.

Foto: Jana Plavec, Divize vnějších vztahů, AV ČR

Letní vědecký kemp, snímek z loňské akce konané taktéž v jihočeské Jindřiši

Článek

Vědecký kemp je pojat jako škola v přírodě pro dospělé. Již probíhá, a to od 10. do 22. srpna v Jindřiši u Jindřichova Hradce.

Učitelé mají příležitost setkat se s vědci a odborníky z různých oborů, mohou si rozšířit vzdělání ve svém oboru, dozvědět se množství nových poznatků z biologie, chemie, fyziky či matematiky, rovněž získat tipy na zajímavé didaktické pomůcky, interaktivní programy a aktivity, kterými mohou zpestřit svou vlastní výuku.

Plaga: 1. září nastoupí do škol celé třídy, nebudou se dělit

Koronavirus

Součástí kempu jsou vždy také vědecké aktivity v terénu a exkurze po okolí v jihočeské přírodě.

Foto: Jana Plavec, Divize vnějších vztahů, AV ČR

Letní vědecký kemp, snímek z loňské akce

„Vždy mě velmi těší nadšení a neutuchající elán účastníků kempu, učitelů, kteří by mohli v době konání čerpat zaslouženou dovolenou po celoroční namáhavé práci s dětmi. Přesto s námi jedou na Letní vědecký kemp a doplňují si své znalosti. Za sebe mohu říci, že z jejich elánu a zápalu pro výuku čerpám energii, ale i ponaučení pro další nápady v oblasti popularizace výzkumu,“ tvrdí Kateřina Sobotková ze Střediska společných činností Akademie věd, která akci pořádá.

Zatraktivnit výuku

Vědci se snaží pedagogům pomoci oživit a inovovat výuku chemie, biologie, fyziky a matematiky a posunovat vyučovací metody tak, aby učivo bylo podáváno atraktivněji a srozumitelněji s důrazem na experimenty a praktičnost.

Jejich snahou je prostřednictvím pedagogů nadchnout žáky a vzbudit jejich zájem o tyto předměty a o přírodní vědy obecně.

Letní škola ČVUT chce přilákat dívky do světa informatiky

Věda a školy

Program připravili odborníci z AV ČR ve spolupráci s pražskou Univerzitou Karlovou a středoškolskými kantory.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám