Hlavní obsah

Akademie věd opět chystá Týden mozku

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden mozku je cyklus přednášek o nejnovějších objevech a trendech ve výzkumu mozku a neurovědách. Akademie věd ČR jej pořádá již podevatenácté, a to od 13. do 17. března 2017. Akce je součástí tzv. Brain Awareness Week (BAW), celosvětové kampaně za zvýšení povědomí veřejnosti o přínosech výzkumu mozku.

Foto: Akademie věd ČR

Ilustrační foto

Článek

Týdnem mozku tradičně ožije budova Akademie věd na Národní třídě v Praze. Během něj vystoupí na 14 předních českých neurovědců a fyziologů, mezi nimi například odborník na neurofyziologii sluchu a hlavní organizátor akce Josef Syka, průkopník mikroneurochirurgie Eduard Zvěřina či specialistka na poruchy příjmu potravy Hana Papežová.

Lidé si otestují paměť a orientaci

Cyklus přednášek doplní doprovodný program, při němž si návštěvníci budou moci vyzkoušet svou paměť a prostorovou orientaci v Memory parku, případně si prohlédnout výstavu Mozek v akci a dozvědět se, jak je lidské myšlení propojeno se zrakem.

Foto: Akademie věd ČR

Jakub Pok ze Školy paměti všechny zájemce naučí, jak využít více z kapacity paměti, kterou málokdo používá v plném rozsahu.

Návštěvníci budou mít také možnost se dozvědět vše o epilepsii včetně rad, jak epileptikovi poskytnout první pomoc.

Vstup na všechny akce v rámci Týdne mozku je zdarma, z důvodu omezených kapacit přednáškových sálů se však vyžaduje registrace na tomto webu. Zde se rovněž návštěvníci dozvědí další informace.

Reklama

Související články

Studenti tvoří čichovou mapu Brna

Jak voní, případně smrdí Brno? Na tuto otázku hledají odpověď studenti, kteří přišli s nápadem vytvořit čichovou mapu města. A protože každému voní či páchne...

Výběr článků

Načítám