Hlavní obsah

Univerzita Karlova představuje programy celoživotního vzdělávání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Univerzita Karlova (UK) v Praze uvítá v sobotu 21. dubna zájemce o celoživotní vzdělávání. Nejstarší a největší česká univerzita pro ně v historických prostorách pražského Karolina připravila Den celoživotního vzdělávání a Festival absolventů. Návštěvníci se budou moci seznámit s nabídkou vzdělávacích programů, kterou představí všech 17 fakult školy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Aula pražského Karolina – ilustrační foto

Článek

Na příchozí bude v Karolinu čekat řada přednášek akademiků. Mezi návštěvníky zavítá například botanik Václav Větvička nebo lékařka a propagátorka zdravé výživy Kateřina Cajthamlová.

Studium pro středoškoláky i seniory

Zástupci univerzity lidem představí studijní programy Juniorské univerzity, kam mohou chodit středoškoláci, i možnosti studia seniorů na Univerzitě třetího věku. Pro všechny pak vedení školy připravilo prohlídky historických budov Karolina.

Součástí bohatého doprovodného programu bude například simulované soudní jednání v civilním i trestním právu. Návštěvníci si budou moci také vyzkoušet první pomoc či ochutnat jídlo z molekulárního baru Přírodovědecké fakulty UK. Děti se mohou těšit na bojovou hru, nemocnici pro plyšáky a dětský koutek.

Počítačová hra či prevence rakoviny

Pro mladé návštěvníky škola chystá i přednášky o počítačové hře Matematicko-fyzikální fakulty a Filozofické fakulty Atentát 1942, dále o umělé inteligenci či asistované reprodukční medicíně.

Představitelé Lékařské fakulty v Plzni připravují mimo jiné povídání o zdravé výživě, cvičení pro seniory, prevenci diabetu či rakoviny prsu. Zájemci si budou moci nechat změřit tlak.

Programy celoživotního vzdělávání má řada vysokých škol. Univerzita Karlova nabízí jak přednášky zaměřené profesně, tak zájmově. Den celoživotního vzdělávání a Festival studentů se letos bude konat popáté.

Absolventům Univerzity třetího věku, která slouží lidem v důchodovém věku, vydává škola osvědčení o absolvování. Podle výroční zprávy za rok 2016 ho tehdy převzalo zhruba 1500 lidí.

Juniorská univerzita zahájila svou činnost v zimním semestru 2015/2016. Její program má zpopularizovat vědu a výzkum, zvýšit informovanost o univerzitě a zájem potenciálních uchazečů o studium. Má přírodovědně-lékařské a humanitně-společenské zaměření.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám