Hlavní obsah

Do ankety Zlatý Ámos nominovali žáci 66 učitelů

Právo, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do jubilejního, 25. ročníku soutěže o nejlepšího učitele Zlatý Ámos nominovali žáci a studenti 66 svých oblíbených kantorů. „Mám radost z toho, že alespoň jednoho oblíbeného učitele našli žáci v každém kraji České republiky,“ sdělil k uzávěrce nominací ředitel ankety Ladislav Hrzal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Loňský vítěz ankety Lukáš Lis (uprostřed)

Článek

Učitelé a jejich svěřenci se v únoru utkají v regionálních kolech ankety. Nejvíc přihlášek se sešlo z Prahy a ze Středočeského kraje, které mají po deseti nominacích. Na třetím místě je Ústecký kraj s osmi nominacemi, následuje Jihočeský se sedmi a páté místo má Liberecký se šesti přihláškami.

Vítězové krajských kol získají titul Krajský Ámos. To se ale netýká regionů, ve kterých bylo méně než tři nominace, tedy Pardubického kraje, kde jsou jen dvě přihlášky, Karlovarského, Královéhradeckého a Vysočiny, kde budou mít v soutěži po jednom zástupci.

„Regionální kola jsou zároveň oceněním všech, kteří byli svými žáky na titul Zlatý Ámos navrženi. Jsou to nejoblíbenější učitelky a učitelé na školách a uznání jim právem patří,“ doplnil Hrzal. Semifinále se pak odehraje 1. března na ministerstvu školství v Praze. O vítězi se rozhodne v pátek 23. března v pražském hotelu Olšanka.

Kromě Zlatého Ámose bude již tradičně dětská porota volit Dětského Ámose a na základě hlasování na webu kanálu „Déčko“ České televize také Ámose sympaťáka. Kromě toho partneři ankety vyberou nejoblíbenějšího učitele chemie, fyziky, matematiky a českého jazyka.

Loni v hlavní anketě uspěl učitel češtiny a angličtiny Lukáš Lis ze ZŠ Soběslav. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám