Hlavní obsah

Odborníci z ČVUT se budou podílet na vývoji kočárků či autosedaček

Novinky,

S nejmladším vysokoškolským ústavem ČVUT, Českým institutem informatiky, robotiky a kybernetiky v Praze, uzavřela smlouvu o spolupráci značka Goodbaby. Jejím předmětem budou zejména inovativní technologie, firma se zabývá výrobou zboží pro děti, jako jsou kočárky či autosedačky.

Foto: ČVUT

Český institut informatiky, robotiky a kybernetiky

Článek

Jak uvádí ČVUT ve své zprávě, hlavním cílem spolupráce je vytvořit inteligentní a bezpečnostní systémy, případně nové diagnostické systémy, či rozvoj v oblasti umělé inteligence.

Přenos technologií do průmyslu

Český institut informatiky, robotiky a kybernetiky je rozvíjející se výzkumný ústav, který se zaměřuje na výuku studentů a na přenos technologií do průmyslu.

Zaměřuje se kupříkladu na automatické řízení a optimalizace, robotiku, umělou inteligenci, počítačovou grafiku, počítačové vidění, navrhování systémů softwarových, stejně tak rozhodovacích a diagnostických a jejich aplikaci v medicíně.

Zabývá se i koncepty takzvaných chytrých domů (smart homes) a měst (smart cities). Smyslem konceptu „smart city“ je využívání digitálních, informačních a komunikačních technologií pro zvýšení kvality života.

Společnost Goodbaby International má po světě osm výzkumných a vývojových center včetně Prahy, vlastní přes šest a půl tisíce patentů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám