Hlavní obsah

Hra pro předškoláky má zabavit i vzdělat

Právo, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deskové hry jsou dnes na vzestupu a i nejmenší děti si mohou přijít na své. Pokud jim už ale nestačí Člověče, nezlob se nebo pexeso, pak je třeba sáhnout po neotřelejších verzích.

Foto: Profimedia.cz

Deskové hry představují zábavu pro děti i dospělé. Ilustrační foto

Článek

Společnost Scio představila novou stolní vzdělávací hru pro předškoláky s názvem Akce ostrov! obsahující „zajímavý herní mechanismus, který bude děti bavit více než jednou“.

Zápletkou je výsadek záchranného týmu na neznámém ostrově, na kterém se ztratila výprava. Hráči se vydávají po stopách trosečníků – nalézají různé karty a popisují je. Cílem je najít co nejvíce trosečníků. Hra je doprovázena komiksem, který je zároveň i jakýmsi herním plánem. Menší problém je v tom, že ke čtení komiksu je zapotřebí předčitatel.

„Přemýšleli jsme, jak skloubit dobrodružství, fantazii i pocit odpovědnosti,“ uvedl jeden z tvůrců hry, Andrej Novik. Hra má podle něj rozvíjet dovednosti a schopnosti potřebné pro zápis dětí do první třídy.

„Máme vyzkoušeno, že děti to skutečně bere a že si vůbec nepřipouštějí to, že se zároveň učí podstatné věci. Děje se to spontánně, samotnou hrou, bez pobídek dospělých,“ tvrdí Novik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám