Hlavní obsah

V Ústí nad Labem bude promovat třetí ročník Dětské univerzity

Novinky, pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 19. ledna se v aule rektorátu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem uskuteční již třetí slavnostní promoce absolventů Teen Age University.

Článek

Pod označením Teen Age Univerzity (TAU), se skrývá netradiční vzdělávání žáků a středoškoláků, které probíhá v univerzitních posluchárnách, laboratořích, počítačových učebnách či sklenících pod přímým vedením vysokoškolských pedagogů.

Slavnostní promocí bude ukončena dětská univerzita 6 – 12letých dětí, která se v zimním semestru realizovala jako volný cyklus přednášek, dílen, her nebo terénního pozorování, a v níž si děti mohly samy vybrat témata, která je nejvíce zajímala.

Ve třetím ročníku dětské univerzity, která je realizována v rámci projektu "To je věda, seznamte se“, byly pro děti připraveny kurzy a přednášky na témata: Mistři šermu a jejich školy, Chcete být milionářem?, Tajemství barvy, Od plejtváka k masožravce, Objevuj svět kolem sebe, Spisovatel – čtenář – vědec, Bratr Žižka, hejtman a husitská vojska, Po stopách mistra Leoparda či Poznej mikrosvět.

Zájem o studium dětské univerzity je velký, studium tak ukončí 60 dětí. Převezmou diplom a index s přehledem získaných zápočtů. Kromě toho děti obdrží originální kalendář TAU pro rok 2012. Pro své indexy a diplomy o realizování TAU si přijedou také děti z karlovarské základní školy Krušnohorská, které byly v tomto ročníku nejvzdálenějšími malými studenty TAU.

Reklama

Výběr článků

Načítám