Hlavní obsah

O vedení Pedagogické fakulty v Hradci Králové usilují čtyři kandidáti

Novinky, pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V červnu končí druhé funkční období současného děkana Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové (PdF UHK) Vladimíra Jehličky, který svůj úřad zastával celkem osm let. Akademický senát univerzity vybere jeho nástupce ze čtyř registrovaných kandidátů, které navrhla fakultní akademická obec.

Článek

O zvolení se uchází Vladimír Křivánek, básník a literát, profesor v oboru dějin slovanských literatur se zaměřením na dějiny české literatury - působí na Katedře českého jazyka a literatury PdF UHK.

Dalším kandidátem je sportovní pedagog Jiří Rybas, docent v oboru kinantropologie, který působí na Katedře tělesné výchovy a sportu PdF UHK. Třetím je psycholog a pedagog Pavel Vacek, který působí na Katedře pedagogiky a psychologie PdF UHK.

O zvolení usiluje i bohemista a jazykovědec Miloslav Vondráček, odborný asistent působící na Katedře českého jazyka a literatury PdF UHK.

Fakultní akademický senát se o kandidátovi na funkci děkana usnáší v tajné volbě a svůj návrh předkládá rektorovi vysoké školy, který následně při splnění všech zákonných podmínek jmenuje nového děkana do funkce. Volba se uskuteční 22. února 2012.

Pedagogická fakulta UHK je nejstarší fakultou univerzity a vzdělává přes čtyři a půl tisíce studentů v desítkách oborů nejen učitelského změření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám