Hlavní obsah

ČVUT bude spolupracovat s Huawei

Novinky, pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektrotechnická fakulta ČVUT podepsala s čínskou společností Huawei dohodu o vzájemné spolupráci. Předmětem spolupráce bude vybavení laboratoře nejnovějšími datovými prvky a poskytování školení pro obchodní partnery společnosti Huawei.

Článek

V rámci podepsané dohody o spolupráci poskytne Huawei vybavení moderní výukové laboratoře. Jedná se o novou generaci přepínačů z rodiny Sx7, třetí generaci pobočkových směrovačů AR1200V a bezpečnostní produkty z rodiny Eudemon.

Řešení Eudemon je založené na licencích předního hráče na poli bezpečnosti, společnosti Symantec. Díky takto vybavené laboratoři se studenti budou moci seznámit se síťovými technologiemi a infrastrukturou používanou telekomunikačními operátory a podnikovou klientelou a v budoucnu získané znalosti využít v rámci svých profesí.

Huawei zároveň využije špičkových odborníků katedry jako lektory pro své komerční školící a certifikační programy. Školení je určeno pro zákazníky a obchodní partnery především z podnikové sféry. Do budoucna se počítá s rozšířením školících programů také o certifikační kurzy pro HCDA (Huawei Certified Datacom Associate) a HCDP (Huawei Certified Datacom Professional).

„Osobně mám z nastartování spolupráce velkou radost a věřím, že se bude jednat o dlouhodobou a oboustranně přínosnou spolupráci, která by se do budoucna mohla i dále rozšiřovat,“ uvedl zástupce generálního ředitele české pobočky Huawei Zbyněk Pardubský.

„Jsem rovněž rád, že se nám podařilo jednání o spolupráci dovést k uzavření konkrétní dohody. Do budoucna vidím potenciál spolupráce zejména v oblasti technologií mobilních a optických přístupových sítí,“ řekl vedoucí katedry telekomunikační techniky FEL ČVUT Boris Šimák.

Reklama

Výběr článků

Načítám