Hlavní obsah

Tablety začnou při výuce používat i studenti ČVUT

Novinky, pro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studenti ČVUT v Praze budou při výuce používat tablety. Celkem 50 tabletů Samsung Galaxy Tab 10.1 zapůjčí společnost Samsung. Tablety budou sloužit studentům Fakulty elektrotechnické, přednostně při výuce předmětu Vývoj internetových aplikací.

Článek

„Zapůjčením tabletů vrcholí snaha poskytnout studentům oboru Otevřená informatika nejmodernější vybavení tak, aby mohli své studijní úkoly plnit v souladu s technologickými trendy současnosti,“ řekl ředitel nadace ČVUT Jan Šedivý.

Cílem této formy spolupráce je podle něho dokázat, že i v českém prostředí může k vzájemné spokojenosti fungovat propojení akademické a komerční sféry. Studenti se budou učit vytvářet nové aplikace a software pro stále oblíbenější tablety. Ve spojení se společností Samsung se očekává ověřování některých řešení na světovém trhu.

„Dlouhodobá spolupráce s komerční sférou a poskytování nejnovějších technologií je jedním z cílů naší katedry. Chceme přispět k tomu, aby naši studenti měli dostatek šancí zařadit se mezi uznávané odborníky v oboru IT tím, že budou průběžně seznamováni s nejnovějšími trendy v oboru,“ uvedl vedoucí katedry kybernetiky Fakulty elektrotechnické Vladimír Mařík.

Reklama

Výběr článků

Načítám