Hlavní obsah

Cambridgeská univerzita nabízí hlídání opilých studentů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení Cambridgeské univerzity chápe, že se studenti po zkouškách opíjejí. Náročné testy je totiž potřeba oslavit. Ale mnozí ze studujících oslavy přehánějí a přicházejí k vážným újmám na zdraví. Univerzita se proto rozhodla vyjít jim vstříc a najímá střízlivé studenty, kteří se proměňují v chůvy svých opilých kolegů. Jedni mohou slavit, zatímco druzí si přivydělají na studia.

Foto: Profimedia.cz

Mnozí ze studujících oslavy po zkouškách přehánějí

Článek

Vedení univerzity ještě nepotvrdilo, jaké honoráře studentům nabídne, za hlídání kolegů by si ale mohli dobrovolníci – kteří však musejí být v pohotovosti na telefonu – podle zdrojů ze školy přijít až na sto liber za noc – asi 2 700 korun. Pečovatele přitom proškolí zdravotní sestry, které škola najala.

Na obou stranách je zájemců dost

„Vedení koleje ve spolupráci se studenty stanovilo opatření pro poskytování podpory prostřednictvím trénovaných dobrovolníků všem studentům, kteří budou nezpůsobilí po nadměrné konzumaci alkoholu. Riziko újmy na zdraví je u nich velmi vysoké, takže kolej se snaží zajistit, že o ně bude postaráno. Plán byl velmi pozitivně přijat studenty naší koleje. Přihlásilo se více dobrovolníků, než kolik je potřeba, kteří budou pečovateli na telefonu,“ uvedl mluvčí koleje St. John’s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám