Hlavní obsah

Studenti ve Vsetíně vytvářejí zpravodajský portál jako učební pomůcku

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Zcela ojedinělý a originální zpravodajský portál spustila na počátku února střední škola Kostka ve Vsetíně. Jeho redaktory jsou totiž studenti samotní. Škola tak vytvořila jedinečnou učební pomůcku nejen pro ty, kteří si pro své studium vybrali obor žurnalistika a média.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jednotlivé regionální, ale i celospolečenské problémy s národním a mezinárodním významem jsou zde tedy prezentovány úhlem pohledu teenagerů, jejichž názory nejsou zatíženy běžnými starostmi dospělých.

„Chceme našim studentům předat nejen teoretické znalosti, ale také cenné zkušenosti, které by jinak obtížně získávali,“ vysvětlil důvody realizace projektu ředitel školy Karel Kostka.

Na tvorbě portálu se přitom podílí zatím necelá desítka studentů ve věku od 15 do 17 let. Mezi nimi také sedmnáctiletá Paula Paprskárová. „Očekávám od toho zejména nové zkušenosti, ale také příjemnou atmosféru v redakci, případně nové kontakty na spoustu zajímavých lidí,“ svěřila se Paula.

Reklama

Výběr článků

Načítám