Hlavní obsah

Dnes startuje další ročník soutěže pro ZŠ a víceletá gymnázia Najdi, co neznáš!

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestý ročník soutěže v hledání na českém internetu startuje pro všechny základní školy a víceletá gymnázia dnes, v pondělí 24. ledna. Soutěž Najdi, co neznáš! vyhlašuje česká portálová jednička Seznam.cz s jediným cílem: naučit žáky druhých stupňů základních škol a víceletých gymnázií efektivně pracovat s vyhledáváním na internetu.

Článek

Třídní družstva mají za úkol správně odpovědět na otázky mířící do všech společenskovědních oborů. Registrace do soutěže je možná do konce prvního soutěžního týdne, tedy do 1. 2. 2011, na internetové adrese najdi.seznam.cz.

Vítězný kolektiv získá 25 počítačů

Soutěží pouze třídní kolektivy, nikoliv jednotlivci, a tak se řada škol v minulosti rozhodla využít soutěž jako doplněk učiva informatiky. Nejlákavější cenou, o niž se soutěžící kolektivy utkají, je i letos 25 značkových počítačů s příslušenstvím. Průběžně budou odměňováni také vítězové jednotlivých kol.

Pátý ročník soutěže Najdi, co neznáš! skončil loni 4. dubna vítězstvím žáků 8.A ze ZŠ ve Všerubech na Plzeňsku. Předávání cen se zúčastnila i patronka loňského ročníku soutěže Ewa Farna. Patrony letošního klání jsou členové skupiny Kryštof.

Termíny jednotlivých kol soutěže

Akce probíhá každý den v termínu od 24. 1. 2011 do 5. 4. 2011. Skládá se ze soutěžních týdnů a soutěžních kol. Začátek soutěže je stanoven na pondělí 24. 1. 2011. První soutěžní týden začíná v pondělí a končí v úterý další týden a trvá výjimečně 9 dní, konkrétně do 1. 2. 2011. Každý následující soutěžní týden začíná vždy ve středu a končí v úterý. Trvá tedy běžných 7 dnů (středa – úterý).

Reklama

Výběr článků

Načítám