Hlavní obsah

Studenti mířící do Prahy mají k dispozici unikátního tištěného průvodce

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vydavatelství studentského magazínu Studenta vydalo ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy historicky prvního průvodce, který není určen pouze studentům konkrétních vysokých škol. Průvodce studenta vychází v Praze a na rozdíl od ostatních průvodců se nezaměřuje na čistě univerzitní aktivity, ale spíše na život ve městě a možnosti, které Praha nově příchozím mladým lidem nabízí.

Článek

V České republice se jedná o unikátní projekt, který stejně jako celý studentský magazín Studenta oslovuje vysokoškoláky plošně. Průvodce studenta byl v nákladu 50 000 kusů distribuován kameloty.

"Průvodce studenta má velký význam pro ty, kteří nově nastupují na studia do Prahy. S magistrátem jsme se rozhodli představit město těmto nováčkům tak, aby pochopili, že Praha skýtá spoustu nestudijních, ale i kulturních nebo sportovních příležitostí," uvedl Tomáš Rašner, ředitel vydavatelství Studenty.

Celkový náklad Průvodce studenta Prahou byl 50 000 kusů, což je zhruba počet studentů, kteří každý rok nastoupí na některou z pražských vysokých škol.

Průvodce studenta seznamuje s možnostmi aktivního trávení volného času v Praze - popisuje, kde jsou jaké cyklo a inline stezky, kde je možné se dobře najíst nebo kolik stojí městská hromadná doprava. "Obsah průvodce pravděpodobně nebude nový pouze pro první ročníky, ale i pro ostatní mladé lidi, kteří v Praze bydlí. Samozřejmostí je internetová a rozšířená verze projektu na www.pruvodcestudenta.cz,“ doplňuje Tomáš Rašner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám