Hlavní obsah

Hlasování rozhodne, která škola získá díky Nadaci ČEZ novou Oranžovou učebnu

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Včera odstartovalo 2. kolo veřejného hlasování o možnost získat takzvanou Oranžovou učebnu pro základní a střední školy v ČR. Projekt umožní školám vybudovat moderní vybavení učebny pro přírodovědné a technické předměty. O tom, která z více než 800 přihlášených škol z celé ČR získá jeden ze sedmi příspěvků, rozhoduje veřejnost.

Foto: Michal Krumphamzl, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Hlasování o adresátech příspěvků ve výši 200 000  korun poběží do 15. října 2010 na webových stránkách www.cezregionum.cz.

Lidé, kteří chtějí podpořit svou oblíbenou základní či střední školu, zde najdou kompletní seznam všech přihlášených škol a také pravidla hlasování. V každém ze sedmi regionů, kde společnost ČEZ působí, dostane grant Oranžová učebna škola s největším počtem hlasů. Tři hlasující mohou vyhrát mininotebook.

V prvním kole soutěže o Oranžovou učebnu, které proběhlo na jaře tohoto roku, hlasovalo téměř půl miliónu lidí pro více než tisíc škol z celé republiky. V prvním kole získalo učebnu celkem 14 škol a ve druhém poputuje nadační příspěvek do dalších sedmi vzdělávacích zařízení.

Novou učebnu už budují ve Vyškově

Novou učebnu již buduje například Střední odborná škola ve Vyškově. „Získání finančních prostředků ze zdrojů mimo rozpočet je šancí, kterou si naše škola nemohla nechat ujít. Je to cesta ke zlepšení vybavení školy podporující využívání moderních výukových metod. Věřím, že nové vybavení zpříjemní a zdokonalí výuku,“ hodnotí získání grantu Jaroslav Kolář, učitel ze Středního odborné školy ve Vyškově.

„První kolo hlasování mělo obrovský ohlas, proto jsme se rozhodli rozdělit mezi zájemce dalších sedm finančních příspěvků. Rozhodnutí, která škola si zaslouží Oranžovou učebnu, necháváme opět v rukou veřejnosti. Těší nás, že se můžeme podílet na zlepšování podmínek výuky a na zvýšení atraktivity technických a přírodovědných předmětů u studentů,“ říká Bohdana Horáčková, místopředsedkyně správní rady Nadace ČEZ. 

Reklama

Výběr článků

Načítám